LONDEN - Paul McCartney en Heather Mills gaan uit elkaar, hebben zij woensdag in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt. "We hebben uitzonderlijk hard geprobeerd om onze relatie te laten werken en het is dan ook met droefheid dat we hebben besloten ieder ons weegs te gaan. Wij gaan als vrienden uit elkaar", aldus de verklaring.

Bekijk video: Modem/ Breedband

McCartney (63) en Mills (38) trouwden in juni 2002, vier jaar nadat McCartney's eerste vrouw Linda aan borstkanker was overleden. In oktober 2003 kregen zij een dochter, Beatrice. In de verklaring zei het paar vooral met het oog op hun dochtertje moeite te hebben met de grote publiciteit rond hun scheiding en te hopen ruimte en tijd te krijgen de moeilijke periode te boven te komen.

Voorwaarden

McCartney's vermogen wordt geschat op achthonderd miljoen pond (1,2 miljard euro). Voor zover bekend is het paar getrouwd zonder huwelijkse voorwaarden. In 2002 vertelde Mills aan het blad Vanity Fair dat zij had aangeboden zo'n financieel voorbehoud te tekenen, maar dat McCartney daar niet van wilde horen.

Mills is ervan beschuldigd zich veel te veel te bemoeien met McCartney's carrière. Zo zou ze achter het ontslag van McCartney's uitgever Geoff Baker hebben gezeten. Om dergelijke geruchten het hoofd te bieden publiceerde Mills op haar website een verklaring van McCartney waarin die zijn ongenoegen uit over dergelijke verhalen.

Kinderen

Ook sprak hij geruchten tegen dat Mills slecht zou kunnen opschieten met McCartney's kinderen, met name zijn dochter Stella. "We kunnen het juist heel goed met elkaar vinden en iedereen die ons gezin kent kan dat met eigen ogen zien."

McCartney heeft drie kinderen van zijn eerste vrouw: musicus James, fotografe Mary, en modeontwerpster Stella. Ook heeft hij een stiefdochter, eveneens Heather genaamd, uit Linda's eerste huwelijk.

Zeehondenjacht

Mills is een voormalig fotomodel en een fervent dierenbeschermster. Onlangs voerden zij en McCartney in Canada campagne tegen de zeehondenjacht. De twee ontmoetten elkaar in 1999 via de Heather Mills Health Trust, een liefdadigheidsorganisatie die Mills oprichtte nadat zij in 1993 een been had verloren bij een motorongeluk.