NEW YORK - Sheryl Crow heeft voor het eerst opgetreden nadat in februari borstkanker bij haar werd geconstateerd. De zangeres trad dinsdag op bij een presentatie van de nieuwe Amerikaanse tv-zender My Network TV, die in september gelanceerd wordt. De zender gebruikt Crows nummer 'A change would do you good' als themanummer voor een van zijn series.

De 44-jarige Crow zong drie nummers tijdens de presentatie. Ze lachte en speelde gitaar, maar volgens aanwezigen bewoog zij zich behoedzaam over het podium. Halverwege het nummer 'Soak up the sun' vergat zij haar tekst en begon opnieuw. "De teksten beginnen langzaam terug te komen. Ik vrees dat de bestraling mijn hersenen heeft aangetast", grapte ze.

Blij

De zangeres genoot van haar comeback. "Dit is voor het eerst sinds tijden dat ik speel. Ik ben gewoon heel erg blij dat ik hier sta." Crow moest voor maart en april geplande concerten afzeggen vanwege de operatie en nabehandeling van haar ziekte. Op 12 juni pakt ze de draad weer op in een theater in de Amerikaanse stad Indianapolis. Daarna toert ze verder door de Verenigde Staten.

Sheryl Crow was verloofd met zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Begin februari maakten zij bekend hun verloving te hebben verbroken. Het huwelijk zou het eerste zijn geweest voor Crow en het tweede voor Armstrong. De oud-wielrenner riep eind februari op om te bidden voor zijn ex-verloofde. Zelf overleefde hij teelbalkanker.