AMSTERDAM - Snoop Dogg mag nooit meer Groot-Brittannië in. Volgens een anonieme bron van het Engelse tijdschrift People heeft het Britse ministerie van binnenlandse zaken besloten de rapper de toegang tot de eilanden voor de rest van zijn leven te ontzeggen. Door het immigratieverbod loopt Snoop vermoedelijk enkele miljoenen euro's mis vanwege gemiste optredens.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Aanleiding voor de maatregel is de arrestatie van de rapper eind april op de Londense luchthaven Heathrow. Ook heeft Snoop in de Verenigde Staten al een strafblad. Deze combinatie heeft volgens People tot het besluit van het ministerie geleid. In zijn jeugd kwam de 34-jarige rapper regelmatig met justitie in aanraking en zat hij verschillende keren in de gevangenis.

De als Calvin Broadus geboren rapper raakte eind april met vijf reisgenoten verzeild in een vechtpartij toen hun de toegang werd ontzegd tot de business lounge van British Airways. Volgens het luchthavenpersoneel had het gezelschap zich agressief en onbeschoft gedragen. Bij de vechtpartij raakten enkele agenten gewond. Snoop was al niet meer welkom op vluchten van British Airways.