AMSTERDAM - Keith Richards herstelt goed van zijn hersenoperatie en staat snel weer met de andere Rolling Stones op het podium voor de wereldtournee 'A bigger bang'. Dat zegt echtgenote Jo van bandlid Ronnie Wood in de Britse krant Evening Standard. "Keith is zo sterk als een os. Hij komt terug, zoals altijd."

Hoewel Jo Wood verwacht dat de optredens doorgaan, weet ze niet zeker of The Rolling Stones zich aan het geplande schema kunnen houden. "De tournee loopt mogelijk een beetje vertraging op, maar dat is alles." Het Europese deel van 'A bigger bang' zou aan het eind van deze maand beginnen in Barcelona. Op 30 juli en 1 augustus staan optredens van de Stones gepland in de Amsterdam ArenA.

Richards werd donderdag ontslagen uit een ziekenhuis in Nieuw-Zeeland, nadat hij daar eerder een operatie onderging om de druk op zijn hersenen te verlichten.

De 62-jarige gitarist van de Rolling Stones liep vorige maand een hersenschudding op bij een val tijdens een vakantie in Fiji. Hij rustte daar uit van optredens in Japan, China, Australië en Nieuw-Zeeland.