AMSTERDAM - Volgens de Nederlanders gaat Treble het niet redden bij het Songfestival in Athene. Slechts 1 procent van de Nederlanders ziet de drie dames als winnaar van het Songfestival uit de bus komen.

Dat blijkt uit een representatief onderzoek van PASA marketing support onder ruim vijfhonderd mensen. Dingedong van Teach In is het beste Nederlandse Eurovisie Songfestivallied van de afgelopen 50 jaar, zo stelden de ondervraagden. De Troubadour van Lenny Kuhr volgt op de tweede plaats.

Het nummer Amambanda van Treble komt overigens wel op een zesde plaats terecht in de lijst van beste Nederlandse songfestivaltitels ooit. Tweederde van de respondenten zegt het nummer Amambanda te kennen. Bijna de helft van hen is ervan overtuigd dat het Treble lukt de finale op 20 mei te bereiken.

Zeker 1 op de 3 respondenten zegt naar het songfestival te gaan kijken. Een derde deel kijkt zeker niet en weer een derde weet het (nog) niet, aldus de onderzoekers. Degene die kijken, doen dat voornamelijk thuis (9 van de 10).