LONDEN - Zangeres Geri Halliwell is zondag in Londen bevallen van een dochter. Het meisje kwam onder toeziend oog van Geri's moeder Anna Maria en via een keizersnee ter wereld, meldt de Britse krant The Sun. Volgens een medewerker van het ziekenhuis maken moeder en dochter het goed. De vader, Sacha Gervasi, was niet welkom tijdens de bevalling.

Het eerste kind van de 33-jarige Halliwell is door dezelfde verloskundige gehaald als Cruz, de jongste zoon van voormalig Spice Girl-collega Victoria Beckham. Hoe het meisje heet is niet bekend.

Halliwell leerde Gervasi, een scenarioschrijver uit Hollywood, anderhalf jaar geleden kennen toen Robbie Williams hem aan haar voorstelde. Gedurende hun affaire, die zes weken duurde, raakte ze zwanger.

Woedend

Gervasi zou kampen met drank- en drugsproblemen en hij zou woedend zijn dat hij uit het leven van zijn dochter wordt gestoten. Toch laat hij in een verklaring weten Geri en de baby 'alle steun en liefde die ze nodig hebben' te geven.

Naar verluidt heeft Gervasi dezelfde advocaten in de arm genomen als filmmagnaat Steve Bing voor zijn gevecht om de voogdij over zijn zoon met actrice Elizabeth Hurley. Als Halliwell in Amerika was bevallen, had ze de voogdij met Gervasi moeten delen. Maar doordat ze gedurende haar zwangerschap vooral in Engeland verbleef en ze in Londen is bevallen, kan de Amerikaan geen aanspraak maken op zijn dochter.

Daarnaast heeft Halliwell nooit officieel bevestigd dat Gervasi de vader is.