AMSTERDAM - Brad Pitt en Angelina Jolie willen hun ongeboren kindje Africa noemen. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift National Enquirer. De acteur en de hoogzwangere actrice zitten op één lijn over de naam.

"Ze vinden de naam allebei heel mooi", zegt een bron in het tijdschrift. "Ze zien het als uniek en onderscheidend." Angelina en Brad wachten op dit moment in Namibië, in het zuidwesten van Afrika, de geboorte van hun eerste kind af.

Ambassadeur

De naam komt voort uit Angelina's liefde voor het continent. De actrice komt er vaak voor filmopnamen en voor haar werkzaamheden als ambassadeur van de Verenigde Naties. Vorig jaar adopteerde ze een Ethiopisch meisje, Zahara. "Angelina reist over de hele wereld, maar Afrika heeft een speciale plaats in haar hart", zegt de anonieme bron in het tijdschrift. "Ook het feit dat de baby in Afrika geboren zal worden, zorgt ervoor dat zij en Brad de naam geschikt vinden."

Jolie, die eind deze maand moet bevallen, heeft naast dochter Zahara een geadopteerde zoon, Maddox uit Cambodja. De 42-jarige Pitt is inmiddels hun officiële adoptievader. Maddox en Zahara dragen de achternaam Jolie-Pitt.