LONDEN - Ex-bokser Mike Tyson wil een duet opnemen met de Ierse band boyband Westlife. De zangers zijn allemaal fan van Tyson en zij sluiten een gezamenlijk project niet uit. Dat schrijft de Britse krant The Sun.

Tyson geeft toe dat hij 'geen Pavarotti' is, maar hij denkt dat zijn stem altijd nog digitaal kan worden opgevijzeld. Zijn vriend Joe Egan, een Ierse bokser, fungeert als tussenpersoon tussen Tyson en Westlife.

De 39-jarige Tyson werd in 1986 met 20 jaar de jongste wereldkampioen in het zwaargewicht uit de geschiedenis. Vier jaar later verloor de Amerikaan die titel aan zijn landgenoot James Buster Douglas. Daarna ging het niet alleen op sportief gebied hard achteruit met Tyson.

De bokser kreeg diverse veroordelingen aan zijn broek vanwege geweldsdelicten en zat drie jaar in de cel. In 1996 veroverde Tyson wel weer de wereldtitel, maar nog in datzelfde jaar was hij die weer kwijt.

Westlife werd in 1999 opgericht door voormalig Boyzone-zanger Ronan Keating. Inmiddels heeft de groep wereldwijd zo'n 25 miljoen albums verkocht. Met covers als 'Uptown girl', 'Mandy' en 'Against all odds' scoorden de jongens ook in Nederland hits.