Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Wendy snel een baby wil, de mega-kont van Caroline Tensen, een domme soapie op Schiphol haar tekst vergat, de duurste tv-programma's van ónze belastingcenten en grapjas Gordon nu Rachel Hazes schoffeert.

Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Preitjes op de dijtjes

Presentatrice Caroline Tensen heeft alles wat haar hartje begeert: mooie tv-carrière, dik salaris, leuke kids. Helaas heeft ze ook van iets een beetje te véél: dijen en heupen. Al jaren klaagt de blondine over haar gewicht en nu was de maat vol. Ze zag haar eigen derrière op breedbeeld-tv en besloot dat er wat moest gebeuren. 'Een zadel er op, en je kan zó wegrijden' typeerde ze haar eigen forse achterwerk. Omdat sporten niet hielp tegen de preitjes op de dijtjes, is ze onder het mes gegaan. Het vet is weggezogen - liposculpture- en de presentatrice is erg happy met het resultaat. Story rekent ons voor dat dit grapje een slordige 5000 Euro heeft gekost. En dat terwijl Caroline altijd beweerde dat ze nóóit in haar lijf zou laten snijden of spuiten.

Klussen voor Chris

Ook in Story: Wendy van Dijk wil een kind van haar lover Chris Zegers. En snel een beetje. Haar zoontje Sem is ruim 3 jaar en Wendy zou hem graag een speelkameraadje geven. 'Het lijkt me wel mooi om Sem in zijn vierde levensjaar nog een broertje of zusje te kunnen schenken. Dat zou wel mijn ideaalbeeld zijn' mijmert de presentatrice. Wie een beetje kan rekenen, begrijpt dat er voor Chris werk aan de winkel is. Want de presentator van reisprogramma's is zó vaak weg van huis, dat het qua 'timing' best eens lastig zou kunnen worden een kind te maken. Klussen dus voor Chris. Als hij tenminste óók een kind wil, want dat betekent waarschijnlijk wel dat hij zijn vrije leventje moet opgeven.

Soap-doos

De droom van een Party-verslaggever kwam uit. Op Schiphol vond hij een pak papieren, en dat bleek een script van de populaire soap Onderweg naar Morgen te zijn. Met daarin de teksten voor een volgens seizoen, die veel van de verhaallijn verklappen. De vraag rijst natuurlijk welke domme soapie het script heeft laten liggen op het vliegveld? Volgens Party moet het de knappe Yolanthe Cabau van Kasbergen zijn geweest, waarschijnlijk omdat er bij de tekst van haar personage Julia opmerkingen zijn geschreven. Op tv vertelde Albert Verlinde bij RTL Boulevard echter dat actrice Liz Snoyink haar papieren had weggegooid. Netjes zou ze het script over twee prullenbakken hebben verdeeld, maar blijkbaar was dit niet voldoende voor de nieuwsgierige persmuskiet. Gnuivend babbelt Party verder over de blunder van Yolanthe, maar nergens lezen we een bevestiging van tv-zender BNN. Die melden alleen dat het om een 'bedrijfsongelukje' ging en niet wie er van de soap-dames verantwoordelijk is. En nu weten we dus nog steeds niet wie die onhandige soap-doos is.

Ons geld

De publieke omroepen krijgen jaarlijks een budget waarvan ze programma's moeten maken. Dat geld betalen wij, indirect, via onze belasting. Best leuk om dan in Privé te lezen hoe het besteed wordt. Een studio, drie camera's en wat lampen kosten gemiddeld 20.000 Euro, de rest gaat dus op aan het salaris van de presentator en zijn/haar redactie, volgens het blad. Harmen Siezen's nationale nieuwsquiz kost bijna 250.00 Euro per keer, Kopspijkers van Jack Spijkerman 160.000 per aflevering, Dit was het Nieuws van Raoul Heertje kost dik 140.000 Euro. Daarvoor zitten de heren een middag in de studio, maken grappen over en weer en monteren de leukste grollen tot een half uurtje tv. Niet slecht verdiend, toch? Dat een aflevering van een tv-serie meer kost dan een one-man show, begrijpen we wel, en dat Keyzer en De Boer Advocaten daarom 250.000 Euro per week van het budget opslokt, is nog te verkroppen. Maar grappenmaker Theo Maassen lacht het hardst. Voor het registreren van zijn theatervoorstelling betaalde de Vara bijna 3 ton. Omgerekend: Euro 6000 per minuut! Inderdaad: helemaal betaald van ónze belastingcenten, pruttelt Privé dan ook verongelijkt.

Grove Gordon

Vorige week al lazen we in de bladen dat Gordon helemaal niet zo'n gezellige grappenmaker is als hij lijkt. Hij blijkt vaak chagrijnig en snauwt iedereen af. Deze week was Rachel Hazes, de weduwe van André, aan de beurt. Gordon schrijft een column in een krant en nam daar Rachel onder vuur: 'Ik heb een beetje mijn buik vol van onze trieste weduwe. Ze liet het standbeeld van haar overleden man betalen door de fans, terwijl de opbrengst van de DVD van de uitvaartplechtigheid in haar zakken verdween. Houd de eer aan jezelf en aan André en stop de zucht naar vooral financiële erkenning'. Privé vroeg Gordon om commentaar, en dat wilde hij wel geven: 'Dat over Rachel is een mening van mij, en trouwens van heel veel Nederlanders. Ik heb een stel feiten achter elkaar gezet en ik hoop dat ze er van leert. Maar tot nu toe heb ik nog niets van haar vernomen…' Helaas lezen we in Privé niet hoe Rachel op de aantijgingen reageert. Jammer van Privé, een gemiste kans. Want dat was natuurlijk olie op dit valse vuurtje geweest.