AMSTERDAM - Het kort geding dat Paul de Leeuw tegen de NCRV had aangespannen, gaat vrijdag niet door. De advocaat van De Leeuw, mr. W. Blauw, maakte vrijdagmiddag bekend dat partijen, na telefonisch contact, maandag om de tafel gaan zitten om alsnog te trachten tot een 'minnelijke regeling' te komen.

De Leeuw bevindt zich momenteel in het buitenland en om die reden kan het vrijdag niet tot definitieve afspraken komen. De programmamaker wilde in het kort geding eisen dat de NCRV hem de band met de omstreden aflevering van Herberg De Leeuw teruggeeft.

De programmaleiding schrapte die aflevering op 11 okober, omdat er enkele sketches over de net overleden prins Claus in zaten. De omroep bood eerder aan om de uitzending op internet te zetten, maar weigert toestemming aan De Leeuw om de band bijvoorbeeld aan enkele journalisten te laten zien. De programmamaker gaf eerder te kennen op zijn beurt best te willen meewerken aan het voorstel van de NCRV, maar alleen als hij de band ook krijgt.

De kwestie rond de aflevering was een van de incidenten die ertoe leidden dat De Leeuw en de NCRV eerder dan gepland uit elkaar gingen.