AMSTERDAM - Paul de Leeuw, Wendy van Dijk en Kim van Kooten hebben toegezegd in de nieuwe Nederlandse film 'Alles is Liefde' mee te spelen. Het scenario is geschreven door Kim van Kooten, naar een idee van casting director Job Gosschalk.

Gosschalk zegt woensdag dat de tien hoofdrollen gespeeld worden door de tien grootste namen van Nederland, al is nog niet duidelijk wie er allemaal meedoen. Inmiddels is de zogeheten film-cv geopend zodat investeerders aandelen in de film kunnen kopen. De rolprent gaat over Sinterklaas, die tien minuten voor de tv-uitzending van zijn intocht een hartstilstand krijgt.

Tijdens de intocht worden verschillende liefdesparen geïntroduceerd, die vertegenwoordigen onder meer de gebroken liefde, kalverliefde, onbereikbare liefde en uitgebluste liefde. Uiteindelijk hebben de in totaal zes verhaallijnen aan het eind van de film, die volgend najaar in première moet gaan, toch met elkaar te maken.

Combinaties

De kracht van de film is volgens Gosschalk "het grote ensemble" van Nederlandse acteurs en actrices die in onwaarschijnlijke combinaties aan elkaar worden gekoppeld. "Er zitten veel mensen in de film die hun sporen al hebben verdiend. De komende twee weken wordt duidelijk wie er naast onder anderen Van Dijk en De Leeuw meedoen." Gosschalk wil daar nu nog niets over zeggen.

Hij roemt de verdienste van Van Kooten als scenarioschrijfster en vooral ook in combinatie met regisseur Joram Lürsen die nu veel succes heeft met de VARA-serie Vuurzee.