AMSTERDAM - Nicole Kidman heeft zich uitgesproken over haar scheiding met Tom Cruise. In een interview met het Amerikaanse Ladies' Home Journal vertelt de actrice dat het een schok voor haar was toen Cruise de scheiding aanvroeg. Het koppel scheidde in 2001 na een huwelijk van elf jaar. Zij hebben twee geadopteerde kinderen, Isabella van 13 jaar en de 11-jarige Connor.

"Ik heb altijd geweten dat het een keer fout zou gaan, maar ik had niet verwacht dat het zou gebeuren zoals het is gegaan", vertelt de 38-jarige actrice. Kidman en Cruise gingen uit elkaar, omdat de actrice de kinderen op katholieke wijze wilde opvoeden en niet in de door Cruise aangehangen Scientology-kerk. Een maand na de scheiding kreeg ze een miskraam.

Kidman is de schok van de scheiding te boven gekomen en spreekt nu liefdevol over haar ex-man. "Voor velen is hij de onbereikbare superster, maar voor mij is hij gewoon Tom, een heel lieve man. Hij was altijd lief voor mij. Ik hield van hem en doe dat nog steeds."

Na haar breuk met Cruise had Kidman relaties met Lenny Kravitz en Russell Crowe. De actrice is nu samen met countryzanger Keith Urban.