AMSTERDAM - Lindsay Lohan verlangt terug naar haar ronde vormen. De laatste twee jaar viel ze zoveel af, dat weinig over is van haar voorheen voluptueuze lichaam. In de pers wordt ze regelmatig omschreven als junkie en skelet. Ook zou ze anorexia hebben en een slecht voorbeeld zijn voor haar fans.

De 19-jarige Lindsay hoopt dat ze snel weer als sexy wordt omschreven, maar beseft dat ze daar nu nog te dun voor is. "Daar heb je billen en borsten voor nodig en daar heb ik niet genoeg van", zegt ze in de Britse krant The Mirror.

Lohan, bekend van rollen in films als Mean Girls, Freaky Friday en Herbie: Fully Loaded, zegt er alles aan te doen om aan te komen. Aan haar eetpatroon zal het niet liggen, want ze is gek op voedsel. "Ik eet van alles. Zo'n dieet waarbij je geen koolhydraten of suiker mag, is niets voor mij. Ik ben dol op McDonald's en op sushi." Ook kookt ze regelmatig lekker voor zichzelf. "Ik kan heel goed frituren en laatst heb ik gegrilde kip met parmezaanse kaas gemaakt."

Eerder gaf de graatmagere Nicole Richie toe dat ze te dun is. Om aan te komen, riep zij de hulp in van een diëtist en een dokter. "Ik ben niet gelukkig met hoe ik er nu uit zie", zei de dochter van zanger Lionel Richie, die haar drastische gewichtverlies wijt aan stress en liefdesverdriet.