AMSTERDAM - Het is mogelijk deze zomer de persoonlijke assistent van Xander de Buisonjé te worden. De 32-jarige zanger doet mee aan een campagne van een uitzendbureau dat jongeren wil aanmoedigen om een tijdelijke baan te nemen. "Xander vindt het een leuke actie, omdat het ervoor kan zorgen dat meer jongeren aan het werk gaan", zegt manager Frank Boers vrijdag.

Vanaf maandag kunnen kandidaten zich aanmelden voor de tijdelijke baan als persoonlijke assistent van Xander de Buisonjé. Wie zich het meest enthousiast en creatief toont, wint de strijd. De uitslag wordt aan het einde van deze maand bekend gemaakt.

Tournee

In maart onderbrak Xander de Buisonjé zijn tournee vanwege een poliep op zijn stembanden. Vorige maand werd bekend dat die half mei operatief moet worden verwijderd. De zanger ziet de ingreep met vertrouwen tegemoet.

"Echt spannend vindt Xander het niet. Het is een operatie die vrij normaal is voor een zanger. Het is zoiets als een knieoperatie voor een voetballer", zegt Boers.

Sem

De verwachting is dat De Buisonjé in augustus weer kan optreden. Tot die tijd brengt de zanger veel tijd door met zijn 3-jarige zoontje Sem. Verder doet hij dingen waar hij normaal gesproken weinig aan toekomt. Boers: "Xander haalt zijn sociale contacten weer aan. Ook zit hij veel in de sportschool.