AMSTERDAM - Nicole Richie geeft toe dat ze te dun is. Al maanden speculeren media wereldwijd over haar drastische gewichtsverlies. Een eetstoornis leek de enige verklaring, maar zover wil Richie niet gaan.

In een interview in de juni-editie van het Amerikaanse blad Vanity Fair wijt ze haar graatmagere gelaat vooral aan stress en de breuk met ex-verloofde Adam Goldstein, eind vorig jaar.

"Het is op een heel vervelende manier uit gegaan en dat vreet me van binnen op", zegt de 24-jarige dochter van zanger Lionel Richie. "Ook van stress raak ik mijn eetlust kwijt, maar ik dwing mezelf wel te eten, hoor. Ik heb geprobeerd aan te komen door burrito's te eten, maar dat werkte niet. Nu loop ik bij een diëtist en een dokter om aan te komen."

Slecht voorbeeld

Richie erkent dat ze een allesbehalve gezond eetpatroon heeft – ze zegt vooral zout, kaas en vette snacks te eten - en dat ze een slecht voorbeeld is voor jonge meisjes. "Ik ben nu te dun en hoop dat jonge meisjes niet denken dat ze er ook zo uit moeten zien. Ik besef dat ik er echt iets aan moet doen. Ik ben niet gelukkig met hoe er nu uitzie."

De één meter 55 lange Nicole was aanzienlijk zwaarder toen in 2002 met Paris Hilton te zien was in de realityshow The Simple Life. Hoeveel ze momenteel weegt, weet ze naar eigen zeggen niet.