AMSTERDAM - Tom Cruise en zijn verloofde Katie Holmes gaan trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Het koppel heeft volgens de Engelse krant The Daily Mail in een contract een gemeenschappelijk vermogen vastgelegd van achttien miljoen euro.

Er is ook een fonds opgericht van zes miljoen euro. Katie en Suri, de twee weken geleden geboren dochter van het koppel, hebben recht op dit geld ongeacht of het stel trouwt.

Discussies

Het contract was de inzet van onderhandelingen tussen de advocaten van Cruise en de vader van Holmes, meldt de krant. Martin Holmes is echtscheidingsadvocaat. De discussies hierover zouden zo lang hebben geduurd dat de huwelijksplannen van het acteurskoppel tijdelijk zijn uitgesteld. Nu de huwelijkse voorwaarden zijn afgesproken, staat niets het huwelijk meer in de weg, stelt The Daily Mail. De trouwdatum zou gepland staan voor juli.

Volgens een bron bij de krant zijn Holmes' ouders altijd sceptisch geweest over de liefde tussen hun 27-jarige dochter en de 43-jarige acteur. "Ze waren gechoqueerd dat Katie zo snel zwanger was. Maar nu de deal gesloten is, weten ze in ieder geval zeker dat hun dochter en haar baby zich financieel nooit meer zorgen hoeven te maken."

Hoop geld

Cruise heeft volgens de bron nooit onder stoelen of banken gestoken hoeveel hij van de actrice houdt. "Hij heeft haar ouders vanaf het begin duidelijk gemaakt dat hij haar met alle liefde een hoop geld wil geven, omdat hij oprecht van haar houdt."