AMSTERDAM - Radiohead-zanger Thom Yorke heeft met gitarist Johnny Greenwood een tipje van de sluier opgelicht van het nieuwe album van de Engelse band. Het duo gaf maandagavond een akoestisch optreden bij het benefietconcert Friends Of The Earth in Londen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Radiohead werkt momenteel in een studio in Oxford aan de opnamen van de opvolger van het album Hail To The Thief.

Nieuwe nummers

De BBC meldt dat Yorke en Greenwood tijdens het optreden maandag dertien nummers speelden, waaronder drie nieuwe composities. Deze verschijnen later dit jaar zeer waarschijnlijk op het nieuwe album.

De nieuwe nummers die de twee opvoerden, stonden op de setlist vermeld als Arpeggi, Bodysnatchers en Cymbal Rush. Naast de nieuwe nummers speelden Yorke en Greenwood ook enkele Radiohead-hits zoals 'Karma police', 'Street spirit' en 'Paranoid android'.

Benefietconcert

Het Friends Of The Earth-concert vond plaats in de zaal Koko in Noord-Londen. Het benefietconcert was met duizend bezoekers volledig uitverkocht. Bassist Colin Greenwood en gitarist Ed O'Brien bekeken het optreden van hun medebandleden vanaf het balkon. Drummer Phil Selway was niet aanwezig. Ook zanger Gruff Rhys van de Super Furry Animals gaf een akoestisch optreden.

De show in Londen is onderdeel van een serie optredens in Engeland waarmee geld wordt ingezameld voor The Big Ask-campagne. Yorke is een van de medeoprichters van de Friends Of The Earth-organisatie. Deze roept de Britse regering via The Big Ask-campagne op maatregelen te nemen tegen het broeikaseffect.

Tour

Het is niet bekend wanneer het nieuwe album van Radiohead verschijnt. De Engelsen starten in mei een Europese tournee en doen dinsdag en woensdag de Heineken Music Hall in Amsterdam aan. In juni tourt de band door de Verenigde Staten.