HOOFDDORP - De stem van de onlangs overleden actrice Frédérique Huydts is binnenkort te horen in de bioscoop. Huydts heeft voor de animatiefilm Cars de stem van de Porsche Sally ingesproken, zo liet distributeur Buena Vista dinsdag weten.

De stemopnames voor de animatie vonden eerder dit jaar plaats. De familie van de actrice heeft de filmdistributeur toestemming gegeven de ingesproken teksten te gebruiken.

Huydts, bekend van onder meer Goede Tijden Slechte Tijden en Meiden van De Wit, overleed 3 april aan de gevolgen van kanker. Ze is momenteel nog op televisie te zien in het programma Wie is... de mol.

Evers

Ook radiodj's Edwin Evers en Jeroen van Inkel, rappers Lange Frans en Baas B, cabaretier Jörgen Raymann, voormalig Toppop-presentator Ad Visser en de acteurs Frits Lambrechts, Hero Muller en Jeroen van Koningsbrugge hebben hun stem geleend aan een personage.

Cars vertelt het verhaal van Bliksem McQueen, een ambitieuze nieuweling in de racewereld. Onderweg naar de finale van een belangrijke wedstrijd ontdekt hij dat het leven gaat om de reis en niet om de finishlijn. Cars draait vanaf 21 juni in de Nederlandse en in de Engelstalige versie in de bioscoop.