AMSTERDAM - Halle Berry wil graag een kind adopteren. De actrice sluit zich hiermee aan bij een trend in Hollywood. In navolging van Angelina Jolie, die twee geadopteerde kinderen heeft, denken veel sterren aan adoptie. Jessica Simpson, Ashton Kutcher en Demi Moore zeiden de afgelopen maanden te overwegen een kind te adopteren.

Simpson noemde Angelina Jolie als haar voorbeeld. De VN-ambassadrice heeft een zoontje uit Cambodja en een dochtertje uit Ethiopië geadopteerd. "Ik vind dat Angelina Jolie fantastische dingen heeft gedaan", verklaarde Simpson. "Het aantal internationale adopties is enorm gestegen sinds ze haar kinderen adopteerde. Dat vind ik ongelooflijk."

Ouderwets

Kutcher zei het 'ouderwets' te vinden om zelf kinderen te krijgen. "Je moet adopteren, uit Cambodja bijvoorbeeld. Iedereen adopteert tegenwoordig. Het is de nieuwe trend. Zelf een kindje maken voelt voor mij raar." Begin dit jaar adopteerde Meg Ryan een baby uit China.

De 38-jarige Halle Berry verklaarde in een interview met het tv-programma Extra dat ze graag kinderen wil. "Ik wil graag adopteren als het niet meer lukt om op de natuurlijke manier kinderen te krijgen. Maar ik denk dat ik ook wil adopteren als het me op de natuurlijke manier wel lukt."