WASHINGTON - Playboymodel en actrice Anna Nicole Smith maakt weer kans op een deel van de erfenis van wijlen oliemagnaat J. Howard Marshall. Het Amerikaanse hooggerechtshof verwierp maandag de uitspraak van het hof van beroep dat de weduwe van de miljardair nergens recht op heeft. Het hof moet zich nu opnieuw buigen over de zaak.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Smith is al jaren verwikkeld in een strijd om de erfenis met de zoon van haar overleden echtgenoot. De voormalig stripteasedanseres trouwde in 1994 op 26-jarige leeftijd met de 89-jarige Marshall. De oliebaron overleed veertien maanden later en liet een geschat vermogen na van 1,6 miljard dollar. Smith kreeg in 2002 door een rechter in Californië 88 miljoen toegewezen, een vonnis dat twee jaar later weer werd vernietigd door een hogere rechter.

Het blootmodel beweert dat ze recht heeft op de helft van het bezit van Marshall. Zoon E. Pierce Marshall bestrijdt dit. Smith kreeg al een grote ranch, drie huizen, een auto en juwelen met een waarde van miljoenen en dat is volgens Marshall junior genoeg.