LONDEN - Pete Doherty ontkent drugs aan een fan te hebben toegediend in zijn woning in Londen. Zaterdag verschenen in de Engelse krant The Sun foto's waarop de zanger heroïne bij een bewusteloos meisje naar binnen leek te spuiten. Doherty beweert maandag op de website Ireland Online alleen bloed bij het meisje te hebben afgenomen om ermee te schilderen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De zanger van de band Babyshambles wordt gesteund door de fan. De 21-jarige Laura McEvoy zegt volledig bij bewustzijn te zijn geweest toen ze op de keukenvloer in het appartement van Doherty lag. Zes destijds aanwezige vrienden bevestigden het verhaal bij de politie van Londen.

Arrestatie

Doherty werd zaterdag gearresteerd in verband met de foto's die The Sun publiceerde. De krant had de foto's in handen gekregen via een vriend van de zanger. Ze waren op een onbekende datum in de afgelopen vijf weken genomen. Zondag werd de 27-jarige Doherty op borgtocht vrijgelaten. Hij moet in juli voor de rechter verschijnen.

De zanger heeft inmiddels een abonnement bij de rechtbank in Londen. In februari werd hij wegens drugsbezit veroordeeld tot een taakstraf van twaalf maanden. Daarnaast wordt hij maandelijks getest op drugsgebruik en moet hij een afkickprogramma volgen. Vorige week werd hij voor de zoveelste keer opgepakt op verdenking van drugsbezit.

Paradiso Amsterdam

Babyshambles geeft maandagnacht een concert in de Amsterdamse popzaal Paradiso. Vooralsnog zijn er geen berichten dat het optreden door de juridische problemen van de zanger is geannuleerd.