AMSTERDAM - Justin Timberlake staat zijn mannetje. De zanger, die tegenwoordig ook als acteur door het leven gaat, is onaangedaan door kritiek op zijn recente acteerprestatie in de misdaadthriller Edison. Hij is niet van plan af te zien van een filmcarrière, maar laat wel weten de scripts met een kritischer blik te lezen. Dat zegt de 25-jarige Timberlake in de Amerikaanse krant The Post Chronicle.

Critici noemden zijn prestatie in Edison 'puberaal' en lieten hun ergernis blijken over het toenemend aantal zangers dat in films verschijnt. Door toedoen van Timerlake zou de in potentie goede film een B-film zijn geworden. De voormalig N'Sync-zanger vergelijkt die kritiek met het commentaar op zijn eerste soloalbum. "Ook toen deed ik iets wat niemand van me verwachtte. Met film is het hetzelfde, maar ik doe het liefst iets wat een uitdaging is."

Muzikant

Timberlake zegt 'een gigantische hoeveelheid' filmscripts toegestuurd te krijgen. Het gaat daarbij vooral om tienerfilms. "Sommige zijn best grappig", vindt de nieuwbakken acteur. "Maar ik wil niet dat mensen denken dat acteren de plek van muziek inneemt. Ik wil in de eerste plaats bekendstaan als muzikant."

Maart

In Edison speelde Justin een jonge journalist die de corrupte praktijken van een politie-eenheid ontdekt. Met de rol maakte de zanger zijn grote acteerdebuut. De film was begin maart kort te zien in de Nederlandse bioscopen.