AMSTERDAM - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries blijft werken voor SBS6. De afgelopen maanden bleek dat de verslaggever ook praatte met andere media over een eventuele overstap, maar maandag werd duidelijk dat hij voor drie jaar heeft bijgetekend bij zijn huidige tv-zender.

Tot de zomer van 2009 blijft hij bij SBS6 te zien, aldus een woordvoerder van het tv-station maandag.

Naast het programma 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' komt De Vries ook in aanmerking voor de presentatie van andere SBS-programma's. Daarover is hij in gesprek met de programmaleiding. De Vries werkt sinds 1998 voor SBS6.

Talpa

Volgens geruchten sprak De Vries met de publieke omroep en Talpa over een mogelijke overstap. Uiteindelijk zegt de programmamaker tevreden te zijn dat hij op zijn thuishonk blijft. "Ik ben erg blij met het nieuwe contract bij SBS6. Er waren inderdaad meerdere kapers op de kust, maar de goede samenwerking met SBS6 door de jaren heen en de mogelijkheden die zij mij in de komende jaren bieden, gaven de doorslag om te blijven. Het is een succesformule gebleken en dat heb ik zwaar laten wegen."

Vervolg

SBS is verheugd dat de samenwerking tussen Peter R. de Vries en SBS6 een vervolg krijgt. SBS-programmadirecteur E. van Stade: "Peter is een icoon in omroepland. De kwaliteit van zijn programma's is van een superieur en constant niveau. Als ik kijk welke ernstige misdrijven door de inmenging van zijn programma zijn opgelost, dan kan ik alleen maar erg blij en trots zijn dat Peter ook de komende jaren bij SBS6 te zien zal blijven".