AMSTERDAM - James Blunt wist zondag meer mensen te behagen dan de 'Queen of Pop' Madonna. Beide sterren waren te zien op het Coachella Valley Music and Arts Festival in Californië. Waar veel bezoekers Madonna te 'gewoon' vonden om op het alternatieve festival op te treden, stond het publiek bij Blunt rijendik te wachten in de hoop een glimp van de Britse zanger op te vangen.

Madonna maakte haar entree op het festival door uit een gigantische discobal te voorschijn te komen op de eerste noten van haar hit Hung Up. In minder dan een half uur bracht ze vijf nummers ten gehore, maar niet tot groot enthousiasme van de festivalgangers. "Ik ben hier voor allesbehalve Madonna. Ze is veel te pop", bracht een bezoeker het gevoel van velen onder woorden. Desondanks werd festival goed bezocht. In totaal kwamen er meer dan honderdduizend mensen op af.

James Blunt is de eerste Britse artiest sinds 1997 die een nummer 1-hit scoorde in Amerika. Hij deed dat met de liefdesballade You're Beautiful van zijn debuutalbum Back to Bedlam. Talkshowkoningin Oprah Winfrey liet de zanger onlangs speciaal overvliegen om in haar programma te verschijnen.