HILVERSUM - Avro Arbeidsvitaminen viert feest. Het radioprogramma is maandag officieel het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld en krijgt daarmee een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Het programma, dat wordt gepresenteerd door 3FM-dj Gerard Ekdom, bestaat zestig jaar. De dag is omgedoopt tot Dag van de Arbeidsvitaminen, een verwijzing naar de Dag van de Arbeid die maandag wereldwijd wordt gevierd.

Certificaat

Een afgevaardigde van het Guinness Book of World Records komt over uit Londen om een officieel certificaat aan Ekdom en zijn team te overhandigen. Het record is speciaal voor Arbeidsvitaminen in het leven geroepen. Het stond wereldwijd nog niet eerder op naam van een radioprogramma.

Van 9.00 uur tot 21.00 uur worden verzoekjes van luisteraars gedraaid. Alle 3FM-dj's komen langs en elk uur is er een speciale gast in het programma. Zo werken onder meer Di-rect, Racoon, Van Dik Hout en Henk Westbroek mee aan de feestuitzending.

Wim Rigter

Arbeidsvitaminen werd op 19 februari 1946 voor het eerst uitgezonden. Onder anderen Kas van Iersel, Hans van der Togt en Bas Westerweel zijn oud-presentator van het programma. Ekdom nam het programma in 2001 over van Wim Rigter.

In elke aflevering van Arbeidsvitaminen staat een bedrijf of vereniging centraal. De werknemers stellen een toptien van favoriete platen samen en het hoofd van het bedrijf wordt uitgeroepen tot Baas van de Dag. Ook komt dagelijks een gast langs. Toen het programma in 2004 in Athene de Olympische Spelen bijwoonde, was dat kroonprins Willem-Alexander.