Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Maxima breekt met 'foute' vriendin, de diva-nukken van Idols Raffaëla, Connie er nog een 'flatje' bijkoopt van 3 miljoen, de Brinkhorstjes vleiden bij de adel en dat jokkebrokje Touriya Haoud zich schaamt voor haar familie. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Foute vriendin

Modepopje Maxima heeft een paar favoriete ontwerpers waar ze haar kleren vandaan haalt. Maar nu staat er één naam minder op het lijstje. Samen met haar mams mocht ze in Argentinië altijd graag shoppen bij de jonge ontwerpster Graciela Naum. De kledingmaakster was inmiddels zelfs een soort vriendin geworden van de prinses en haar moeder. Story weet echter te melden dat in Naum's naaiatelier middeleeuwse toestanden heersen. Naaisters moeten dagen van 18 uur maken en met hun kinderen naast de naaimachines slapen. Toen er recentelijk brand uitbrak in het atelier, kwamen maar liefst 6 arbeiders om, onder wie vier kinderen. Maxima mag natuurlijk niet worden geassocieerd met deze -illegale!- kinderarbeid. De Rijksvoorlichtingsdienst liet zelfs een officieel bericht uitgaan, dat de prinses geen gebruik meer maakt van de diensten van Graciela totdat de omstandigheden van de werknemers verbeterd zijn. En zo is onze prinses niet alleen een favoriet adresje kwijt, maar ook nog een aardige, persoonlijke vriendin.

Idols diva

Het schijnt dat alle aandacht Idols-winnares Raffaëla behoorlijk naar haar jonge hoofdje is gestegen. Zó stond ze een paar maanden geleden nog zelf in de rij om auditie te doen, zó staat het publiek te dringen om háár te zien optreden. En als je dan ook nog zwanger bent, valt het niet mee om jezelf een houding te geven. Maar al weken spreken de bladen er schande van dat het jonge zangeresje zo arrogant is geworden. Volgens Story komt ze zonder blikken of blozen te laat op haar eigen feestje, wil ze alleen lachen als er camera's in de buurt zijn, verdwijnt ze onmiddellijk na het optreden naar de kleedkamer en voelt ze zich te goed om handtekeningen uit te delen aan jonge fans. Zelfs de juryleden van Idols spreken schande van dit divagedrag. "Raffaëla leeft in een droomwereld waarin ze denkt dat ze het gemaakt heeft", vond Henkjan Smits. Nu maar afwachten wat er van haar prille sterrenstatus overblijft als over een paar maanden de baby er is.

Duur flatje

Connie Breukhoven was erg happy met haar peperdure appartement in Amsterdam. Maanden werd er verbouwd, en het werd een waar paleisje. Maar Connie wilde méér. De bovenburen hadden namelijk een stukje tuin bij hun appartement en ook een paar fijne balkons. En wat deed Connie dus? Die kocht de buren gewoon uit. Die wilden eigelijk niet weg uit hun stulp van 2 miljoen euro, totdat Connie haar portemonnee trok. Voor drie miljoen zou ze hun huis kopen, en dat was een aanbod dat de buren niet konden laten lopen, lezen we in Privé. Zodoende zit Connie nu wéér in de verbouwingsrommel. Ze laat een leuk speeltje installeren in haar nieuwe flat: een glazen lift. "Als je dan gasten hebt, kun je zo in je avondkleding in die lift tussen hen naar beneden komen" verklaarde ze ooit verlekkerd. "Toch nog een 'lift' voor Connie", grapt de Privé bron, "Daar doet ze toch altijd zo spastisch over?!". Wel een behoorlijk prijzige: alleen al de twee appartementen kosten samen 5,5 miljoen, de verbouwing en lift niet meegerekend.

Saaie minister

De moeder van minister Laurens Jan Brinkhorst wilde graag dat haar zoon met een adellijk meisje zou trouwen, om zo in hoger aanzien te komen. Maar het betreffende gravinnetje had daar helemaal geen zin in. "Ik vond Laurens Jan veel te serieus. Hij heeft me nog een keer meegenomen naar een bal in Leiden, waar ik me stierlijk heb verveeld", aldus de gravin in Privé. Uit arren moede trouwde Brinkhorst toen maar met een huisgenote van Koningin Beatrix. Het laat zich raden dat pa en ma later hun dochter Petra Laurentien behoorlijk hebben gepusht om bij de prinsjes aan te pappen. En dat lukte gelukkig wèl; Laurentien sloeg prins Constantijn aan de haak. Maar dat was nog niet voldoende, de familie wilde ook een familiewapen hebben. Ze leenden dat van ene 'Van Brinckhorst' uit de 17e eeuw, terwijl dat helemaal geen familie blijkt te zijn. Beatrix kneep echter een oogje dicht voor haar schoondochter en Laurentien mag nu bij Koninklijk Besluit een vlaggetje met 'haar' familiewapen op haar auto zetten. We weten niet of Oma Brinkhorst nog leeft, maar ze kan in elk geval tevreden zijn met haar inspanningen.

Twee trouwerettes

Touriya Haoud kennen we in Nederland als het 'would be' model en actrice, die graag internationaal wil doorbreken. Daarvoor betrapte men haar op diverse leugentjes, zoals opdrachten en hoofdrollen die ze helemaal niet bleek te hebben. Anyway, het is haar in Amerika wèl gelukt een bekende acteur aan de haak te slaan. Deze Greg speelt in General Hospital, en is daardoor een ware beroemdheid. Greg en Touriya gaan deze zomer trouwen en Touriya heeft besloten de bruiloft in tweeën te splitsen. Volgens Party is Tour namelijk bang dat haar familie handtekeningen gaat vragen aan de familieleden en vrienden van Greg. "Wat een vertrouwen", schimpt het blad, en daar kunnen we ons wel in vinden. Want om je nou op je 'grote dag' te moeten schamen voor je eigen familie…Of zou Touriya in Amerika weer leugentjes hebben verteld over haar afkomst en is deze gesplitste bruiloft de enige manier om niet door de mand te vallen?