AMSTERDAM - Michael Douglas registreert voortaan zelf alle interviews die hij geeft op een geluidsband. De acteur doet dit om te voorkomen dat journalisten ten onrechte uitspraken aan hem toeschrijven. "Ik heb mijn lesje geleerd. Ik moet mezelf beschermen", zegt de 61-jarige Douglas.

Begin deze maand ontstond ophef vanwege uitspraken die Michael Douglas in een interview zou hebben gedaan. De acteur zou tegen een journalist hebben gezegd dat hij niet begrijpt dat Brad Pitt zijn ex Jennifer Aniston heeft verlaten voor Angelina Jolie. Douglas ontkent dat hij de uitspraken heeft gedaan. Hij stuurde een brief naar Pitt, Jolie en Aniston, waarin hij uitlegde dat hij verkeerd geciteerd is. De acteur ziet af van juridische stappen tegen het tijdschrift, omdat die nog meer publiciteit zouden veroorzaken.

Michael Douglas is na een pauze van drie jaar dit jaar weer te zien op het witte doek, in de psychologische thriller The Sentinel. Andere belangrijke rollen in de productie zijn weggelegd voor Kiefer Sutherland, Kim Basinger en Eva Longoria. De film gaat in september in Nederland in première.