AMSTERDAM - Charlie Sheen ontkent dat hij heeft geprobeerd zijn vrouw Denise Richards te vermoorden. Ook heeft hij haar naar eigen zeggen niet mishandeld. De 40-jarige acteur beschuldigt Richards ervan dat ze een lastercampagne tegen hem voert. Volgens Sheen is haar aanklacht 'fictie', alleen bedoeld om zijn geloofwaardigheid als vader te ondermijnen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een rechtbank in Los Angeles verbood Sheen met zijn gezin om te gaan. Sheen mag van de rechter niet dichterbij dan tot 91,5 meter van Richards, haar huis, haar auto en hun twee dochters komen. Hij mag één dag per week de kinderen, de 2 jaar oude Sam en de tien maanden oude Lola, bezoeken. Het omgangsverbod geldt tot de volgende hoorzitting, op 12 mei.

Dood

Richards beweert dat Sheen haar regelmatig mishandeld heeft. Ook zou hij haar en haar ouders met de dood bedreigd hebben. De advocaten van Richards dienden een dossier van zeventien pagina's in bij de rechter, met verslagen van telefoongesprekken die Richards en Sheen hebben gevoerd.

Charlie Sheen, zoon van acteur Martin Sheen, werd bekend van rollen in films als 'Platoon' en 'Wall Street'. Hij speelt momenteel in de televisieserie 'Two and a half men'.

De 35-jarige Richards was Bond-girl in 'The world is not enough' en had een rol in 'Starship troopers'. De twee leerden elkaar kennen op de set van de film 'Good advice' en ze speelden samen in 'Scary movie 3'. Sheen was in de jaren negentig veertien maanden getrouwd met model Donna Peele. In 1998 werd hij in een afkickkliniek opgenomen vanwege een drugs- en alcoholverslaving.