AMSTERDAM - Fotomodel Jenny Shimizu had in de jaren negentig tegelijkertijd een relatie met Madonna en Angelina Jolie. De zangeres en de actrice waren beiden 'spectaculaire minnaressen die ongelooflijk opgewonden raakten van de aanraking door een andere vrouw', vertelt de 38-jarige Amerikaanse zondag in de Britse krant News of the World.

Het lingeriemodel werd opgebeld door Madonna, die haar had gezien op een castingvideo en Jenny uit eten vroeg. Madonna was de dominante in hun relatie. "Het wond mij op naar haar kamer te worden geroepen", zegt Shimizu.

De lesbische icoon heeft een hele reeks relaties met beroemde vrouwen gehad, onder wie actrice Ione Skye. Ook zegt zij te hebben gezoend met supermodel Naomi Campbell. Vorig jaar ging Shimizu een nephuwelijk aan met de Nederlandse diplomatendochter Rebecca Loos. De reden was het verbod op homohuwelijken in Californië.

Vorige week waarschuwde het vroegere Calvin Klein-model filmster Brad Pitt: zijn vriendin Angelina zou nooit zonder vrouwen kunnen.