AMSTERDAM - Verhalen over het drugsgebruik van George Michaels zijn schromelijk overdreven. De media maken een 'soap' van het leven van de popster. Dat zegt de 42-jarige zanger in een interview dat zaterdag wordt uitgezonden op de Britse televisie.

Zondag ramde de voormalige Wham!-zanger drie auto's in de Britse hoofdstad Londen. Vorige maand werd hij nog gearresteerd op verdenking van drugsbezit. De politie pakte de zanger op nadat een voorbijganger hem bij Hyde Park in Londen ineengezakt over het stuur van zijn auto zag liggen.

Opgeblazen

Over dat laatste incident zegt Michael in het vraaggesprek dat 'het niets voorstelde'. "Het wordt meteen opgeblazen tot een enorm drama." Ook zijn 'parkeerongeluk' is volgens Michael niet meer dan een bewijs dat hij 'een slechte chauffeur' is. Hij ontkent het verhaal dat hij zou zijn weggereden zonder contact op te nemen met de eigenaars van de getroffen auto's.

Kwetsbaar

Alle ophef in de media over zijn persoon wijt de zanger aan collega-rocker Elton John, die in 2004 aan een interviewer vertelde dat er 'een diepgewortelde onvrede' is in Michaels leven. "Dat maakte mij erg kwetsbaar voor de pers", zegt Michael, die de oud-glitterrocker al jaren niet meer zou hebben gesproken. Sinds Johns uitspraak zijn veel verhalen over Michaels privé-leven in de roddelpers verschenen.

De popster werd in 1963 in Londen geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou. In de jaren tachtig vormde hij met schoolvriend Andrew Ridgley het duo Wham!. Zij scoorden hits met nummers als 'Wake me up before you go go' en 'Last Christmas'. Van zijn eerste soloalbum 'Faith' uit 1988 zijn meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.