AMSTERDAM - De foto's waarmee tv-presentatrice Bridget Maasland in de Playboy staat, zijn bloter uitgevallen dan zij vooraf met het blad had afgesproken. Dat zei zij bij de presentatie van het nummer dat vanaf donderdag in de winkels ligt.

Bekijk video: Modem/ Breedband


De keuze voor meer foto's zonder ook maar een beetje kleding maakte de Talpa-presentatrice zelf. "Helemaal naakt was echt het mooist. Ik heb bijvoorbeeld een foto afgewezen waar ik een topje aan heb. Die foto klopte gewoon niet."

Trots

Bridget is zeer te spreken over het resultaat van de fotoreportage die in Brazilië werd gemaakt. "We wilden met de foto's een mooie, stoere onafhankelijke vrouw neerzetten en volgens mij is dat wel gelukt. Op de beelden kijk ik bijna niet in de lens, waardoor het lijkt of ik me onbespied waan. Dus niet van die foto's van 'zie mij eens naakt en geil op het strand liggen'. Voor mij is het bijna of ik naar iemand anders kijk. Deze foto's zou ik met trots aan mijn kleinkinderen kunnen laten zien."

Over één foto is ze ontevreden. Daarop is ze van onderen gefotografeerd terwijl de spiegeling in een raam haar kruis zou moeten bedekken. De weerspiegeling viel echter anders uit, waardoor alles is te zien. "Ik heb de afgedrukte foto's donderdag pas voor het eerst gezien. Zoals het beeld nu is, hadden we het niet voorzien. Ik dacht 'huh', maar even later stond ik er al niet meer bij stil."

Vader

Voor haar vader was het wel raar om naar de boekhandel te gaan en een Playboy te kopen met daarin beelden van zijn dochter. "Hij heeft me gezegd dat hij het 'wel naakt' vindt, maar heeft er geen problemen mee." Over wat voor soort mannen het blad allemaal zullen bekijken, maakt ze zich niet druk. "Vieze mannetjes kunnen ook al rare gedachten krijgen bij het naar mij kijken op tv."

Over hoeveel geld ze gekregen heeft voor de reportage zwijgt Bridget. "Dat mag ik niet zeggen van de Playboy. Maar ik ben dit project aangegaan in het kader van een BNN-programma waarin ik zoveel mogelijk geld inzamel voor mijn stichting Dutchy Puppy, die zich onder meer inzet voor straathonden in Roemenië. De totale opbrengst van dat programma was 220.000 euro en heb ik heb altijd gezegd dat ik niet voor minder dan 150.000 euro in de Playboy ga staan."