AMSTERDAM - Het huwelijk tussen Jessica Simpson en Nick Lachey eindigde doordat de twee in het echte leven hun rollen uit de tv-serie 'Newlyweds' overnamen. Dat zegt Nick Lachey in de nieuwe editie van het muziekblad Rolling Stone.

De Amerikaanse krant USA Today publiceerde woensdag enkele citaten. "Ons leven werd erg uitgekauwd. Op een gegeven moment vroeg ik mij af in wat voor wereld wij nu werkelijk leefden."

Betrapt

Lachey zegt dat hij pas wist dat zijn huwelijk voorbij was toen dat hem gezegd werd. Hij verklaart niet te weten of zijn vrouw vreemdging en daardoor op een scheiding aanstuurde. "Soms denk ik wel dat het makkelijker was geweest als ik Jessica met een andere man in bed had betrapt. Dan had ik het kunnen afsluiten. Nu loop ik nog altijd rond met twijfel of er een ander in het spel was."

Volgens Lachey vormde hij met Jessica wel een goed paar. "Als ze overspel heeft gepleegd, dan kwam dat niet doordat het tussen ons niet werkte. Er speelde van alles op de achtergrond." In de media werd gespeculeerd over de moeizame relatie tussen Lachey en zijn schoonfamilie. Toch wil hij de schuld niet op zijn voormalige schoonvader Joe Simpson schuiven. "Ik heb geen idee of hij mij ooit gemogen heeft. Maar of Joe heeft aangestuurd op een breuk tussen mij en Jessica? Nee. Wel was hij van grote invloed op ons huwelijk."

Realityshow

Jessica Simpson scheidde in december van Lachey. Ze waren drie jaar getrouwd. Hun huwelijk vormde het onderwerp van de realityshow 'Newlyweds' op MTV. Lachey zou in februari in fotomodel Elizabeth Arnold een nieuwe vriendin hebben gevonden. Zijn ex-vrouw is naar verluidt nog steeds single.