LOS ANGELES - Actrice Katie Holmes en haar verloofde, Hollywoodster Tom Cruise, hebben dinsdag hun eerste kind gekregen. Het meisje, bij geboorte 3,4 kilo zwaar, heet Suri en maakt het net als haar moeder goed, meldde de woordvoerder van Cruise in een verklaring.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De naam Suri is van oorsprong Hebreeuws en betekent prinses, aldus de zegsman. In het Perzisch staat de naam voor rode roos.

De bevalling vond vermoedelijk plaats in het huis van Cruise en Holmes in Beverly Hills. De geboorte van het kind werd dinsdagavond direct gemeld in het Amerikaanse televisieprogramma Tonight Show van Jay Leno. "Ik kreeg net een telefoontje met het bericht dat Tom Cruise zojuist een dochtertje heeft gekregen, twee minuten geleden. Geen grap", zei de presentator in zijn liveshow.

Relatie

De showbizzwereld raakt al maanden niet uitgesproken over de relatie van de 43-jarige Cruise met Holmes (27), die een jaar geleden begon. De verhouding kreeg in de media een vliegende start door de overdadige manier waarop Cruise, al springend op de bank bij talkshowhost Oprah Winfrey, Holmes de liefde verklaarde.

Voor Holmes is het haar eerste kind. Cruise heeft al twee geadopteerde kinderen uit zijn huwelijk met actrice Nicole Kidman, een 13-jarige dochter en een 11-jarige zoon.