AMSTERDAM - Tom Cruise wil de placenta opeten van zijn verloofde Katie Holmes zodra zij is bevallen. Dat zegt de acteur in het meinummer van het Amerikaanse GQ Magazine. "Ik denk dat het goed is, heel voedzaam. Ik wil zowel de placenta als de navelstreng meteen na de geboorte opeten."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Cruise erkent tegenover het tijdschrift nog niet te hebben nagedacht over de hoeveelheid die hij in dat geval moet verorberen.

Actrice Holmes kan elk moment bevallen. Naar verluidt doet ze dat thuis. Cruise en Holmes zijn sinds juli vorig jaar verloofd met elkaar. Volgens de 43-jarige acteur komt dat mede door een goed seksleven. "Lekkere seks is een bijproduct van een goede relatie. Het is het verlengde van goede communicatie. Als je niet goed met je partner communiceert, slaat je relatie nergens op".

Stilte

In de aanloop naar de geboorte kwam de aanhanger van de Scientology-beweging al vaker met opmerkelijk nieuws. Zo meldde hij eerder dat hij het liefst ziet dat zijn baby in totale stilte wordt geboren. Lawaai zou een negatief spiritueel effect hebben op een vrouw die aan het bevallen is. Holmes zelf is het volgens de Scientology-regels wel toegestaan om tijdens de bevalling te schreeuwen.

Het eten van de placenta is in sommige culturen gebruikelijk. De moeder zou er na de geboorte van aansterken. De Volkskrant publiceerde ooit een recept voor placentapaté, die op stukjes foccaccia en bedruppeld met goede olijfolie moest worden geserveerd.