NEW YORK - Popzanger Michael Jackson heeft een regeling getroffen die hem uit de geldzorgen moet helpen. De 'King of Pop' heeft een schuld van ongeveer 200 miljoen dollar, die hij eigenlijk eind vorig jaar had moeten afbetalen. Zijn management heeft vrijdag meegedeeld dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt.

Donderdag gingen al berichten de ronde dat Jackson mogelijk de rechten op meer dan tweehonderd nummers van de Beatles gedeeltelijk zou afstaan. Zijn schuldeisers maakten aanspraak op de nummers als Jackson financieel in gebreke zou blijven. De waarde van zijn belang in de collectie wordt geschat op 500 miljoen dollar.

Jackson en het Japanse Sony bezitten elk de helft van de aandelen. Sony heeft volgens het management van Jackson wel meegeholpen bij het op orde brengen van de schulden van de popzanger, maar hoe de regeling er precies uitziet, is niet bekendgemaakt.

Jackson kijkt tegen de torenhoge schuld aan door een dure huishouding en enorme proceskosten. De popzanger moest zich jarenlang verdedigen tegen beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen maar werd vorig jaar uiteindelijk vrijgesproken. Michael Jackson woont tegenwoordig in de Golfstaat Bahrein.