AMSTERDAM - Het gaat goed met de filmcarrière van Alicia Keys. Ze krijgt een rol in de verfilming van het boek 'The nannie diaries'. Binnenkort maakt de 26-jarige zangeres al haar filmdebuut in de actiefilm 'Smokin' Aces', met onder anderen Ben Affleck en Andy Garcia.

In 'The nannie diaries' speelt Scarlett Johansson een kindermeisje bij een rijke familie in Manhattan. Keys speelt de rol van haar beste vriendin. Het is niet bekend wanneer de film wordt uitgebracht.

Keys heeft begin dit jaar samen met haar manager een productiebedrijf opgericht. Met 'Big Pita, Lil'Pita' willen zij originele televisie- en filmprojecten creëren. Hun eerste project wordt een televisieserie die is geïnspireerd op Alicia's leven als meisje van gemengde afkomst in New York. De zangeres speelt zelf geen rol in deze serie.

Zangeres en songwriter Alicia Keys werd geboren in een gezin met een blanke moeder en een zwarte vader. Haar ouders scheidden toen ze 2 was. Keys' eerste album 'Songs in a minor' kwam uit in 2001. De zangeres heeft inmiddels negen Grammy's op haar naam staan.