NEW YORK - De King of Pop, Michael Jackson, verkoopt mogelijk een groot deel van zijn belang in een omvangrijke liedjescollectie om een dreigend faillissement af te wenden. In de collectie zijn onder meer de rechten op 251 nummers van de Beatles opgenomen. Dat maakte The New York Times donderdag bekend op basis van bronnen rond de zaak.

Jackson heeft 50 procent van de liedjescollectie in handen. De andere helft is eigendom van de muziekmaatschappij Sony. Jackson verkoopt mogelijk de helft van zijn belang om zijn schuld van circa 270 miljoen dollar te herfinancieren en af te lossen. De kans is groot dat Sony het belang van Jackson overneemt. De waarde van de collectie wordt op 1 miljard dollar geschat. Jackson kocht de liedjesverzameling 21 jaar geleden.

De gevallen popster heeft de laatste jaren vaker financiële problemen gehad. Vorige maand sloot hij nog zijn kapitale villa Neverland nadat de autoriteiten in Californië hadden gedreigd hem aan te klagen wegens het niet uitbetalen van zijn werknemers.