AMSTERDAM - Anouk zal toch niet op Pinkpop 2006 te zien zijn. De programmacommissie van het festival en het management van Anouk konden geen overeenstemming bereiken over de plaats die de zangeres in de line-up zou innemen.

Pinkpop is dit jaar op 3, 4 en 5 juni. Er treden 39 bands en artiesten op. Anouk zou aanvankelijk op Pinkstermaandag, traditioneel de best bezochte dag, optreden. Pinkpop wil voorrang verlenen aan buitenlandse bands die voor een eenmalig optreden naar Nederland komen. Pinkpop betreurt de uitkomst maar respecteert de beslissing van Anouk.

Op maandag staan optredens van onder andere Franz Ferdinand, Keane, Blof, Nickelback en Opgezwolle op het programma. De Red Hot Chili Peppers zullen het festival afsluiten.

Vervanging

De organisatie van Pinkpop gaat zoeken naar vervanging voor de vrijgekomen plek in de programmering. De programmacommissie moet nu in totaal nog twee namen contracteren voor Pinkpop 2006.

Anouk heeft tot nu toe drie keer opgetreden tijdens Pinkpop. Haar naam staat net als in 1998, 2001 en 2003 op de festivalposter voor 2006. Volgens de organisatie van Pinkpop is hte te veel werk om dat nog te veranderen.

Festivals

Overigens zal Anouk wel te zijn zijn op verschillende andere Nederlandse festivals. De zangeres is zondag te zien op Paaspop, op 25 mei op Dauwpop in Hellendoorn, 9 juni in Oosterhout bij het Parkfeestfestival, 17 juni in Broek op Langedijk bij Indian Summer en 8 juli op Bospop in Weert.