ROTTERDAM - Met als titel 'Nature Challenge' geeft de wereldberoemde dj Tiësto zaterdag 10 juni een gratis openluchtconcert in Rotterdam. Dat gebeurt op een ponton op de Maas ter hoogte van de Veerhaven. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam donderdag bekendgemaakt. Het concert heeft plaats in het kader van de Volvo Ocean Race. Rotterdam is in juni etappeplaats van deze zeilrace.

Tiësto laat zich bij zijn show inspireren door de etappes die de schepen van de Volvo Ocean Race afleggen. De omliggende gebouwen zoals het World Port Center, de Cruiseterminal, het KPN gebouw en de Erasmusbrug zullen speciaal voor deze avond op theatrale wijze worden uitgelicht.

Verder maakt de dj gebruik van laser, vuurwerk en videoprojecties. De Nederlandse artiest treedt met het concert in de voetsporen van toetsenist Vangelis die in 1991 een dergelijk optreden verzorgde op de Maas. Daar kwamen tienduizenden mensen op af.

Het verblijf van de Volvo Ocean Race in Rotterdam duurt van 6 tot en met 15 juni. Op 10 juni vindt ook de Inport Zeilrace plaats voor de kust van Hoek van Holland. De race telt mee voor het eindklassement van de Volvo Ocean Race.

Het optreden van Tiësto duurt van 22.00 tot 23.30 uur.