AMSTERDAM - Victor Willis, de politieagent uit de discogroep Village People uit de jaren zeventig, is opnieuw in opspraak geraakt. Hij moet zich weer voor de rechter verantwoorden, ditmaal wegens het bezit van cocaïne en een illegaal wapen en het opgeven van een valse naam aan de politie. De 54-jarige zanger hangt een gevangenisstraf van zestien maanden boven het hoofd.

Willis werd op 26 maart aangehouden voor een verkeersovertreding. Bij een doorzoeking van zijn auto vond de politie de drugs en een vuurwapen. De zanger was bovendien al ruim vier maanden op de vlucht voor de politie.

In oktober was hij aangeklaagd voor wapen- en drugsbezit en werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig dagen en drie jaar voorwaardelijke celstraf. Vijftien jaar geleden werd hij ook wegens drugsbezit veroordeeld. Hij komt nu niet meer in aanmerking voor het volgen van een afkickprogramma.

Borgtocht

De rechter stuurde Willis na de eerste hoorzitting terug naar de Redwood City-gevangenis in Californië. Een verzoek om hem op borgtocht vrij te laten, werd afgewezen. Hij moet op 25 april in de rechtbank terugkeren, waar 'we kunnen besluiten wat we met meneer Willis moeten doen', verklaarde de rechter.

Willis was in de jaren zeventig lid van de Village People. De groep scoorde hits als 'In the navy' en 'Y.M.C.A.'. In 1979 werd Willis uit de band gezet vanwege zijn cocaïnegebruik. Hij was ooit getrouwd met actrice Phylicia Rashad, bekend als Claire Huxtable uit The Cosby Show.