AMSTERDAM - Kylie Minogue is gevraagd volgend jaar op te treden op het Britse muziekfestival Glastonbury. Dit meldt organisator Michael Eavis woensdag. De Australische zangeres zegde haar optreden op dat festival vorig jaar af, nadat borstkanker bij haar was ontdekt. Eavis heeft er nu vertrouwen in dat de zangeres naar zijn festival komt. "De mensen om haar heen zijn er zeker van dat ze komt."

De 37-jarige Minogue onderging in mei een operatie, nadat een knobbeltje in haar borst was gevonden. Begin dit jaar werd ze genezen verklaard. De popzangeres heeft aangegeven eind dit jaar weer een optreden te geven. Ze treedt in december op voor twintigduizend fans in de Sydney Superdrome.

Het festival Glastonbury is een van de grootste Britse muziekfestivals. Op het festival staan naast grote namen uit de muziekwereld altijd acts op het gebied van dans, cabaret, circus en theater. Het evenement wordt sinds 1970 georganiseerd op een landgoed in het zuidoosten van Engeland. Het terrein is eigendom van initiatiefnemer en organisator Eavis.