AMSTERDAM - De assistente van illusionist Hans Klok heeft tijdens een optreden flinke brandwonden opgelopen aan haar buik en hand. Dat meldt De Telegraaf. Het ongeluk gebeurde tijdens een act met een kist waar brandende spijkers in geslagen worden. Deze truc wordt al vijf jaar door Hans uitgevoerd en geldt als een van de hoogtepunten van zijn show. In Nijkerk bewees de illusionist echter dat dit geen veilig werkje is.

Assistent Debby Verheij (31) nam zoals vele andere malen plaats in een kist. Hans sloeg zijn brandende spijkers in de kist. De bedoeling was dat Debbie uit de kist zou zijn verdwenen zodra Hans de deksel weer open zou doen. Vervolgens zou de deksel weer naar beneden gaan en zouden de spijkers eruit gehaald worden. En dan moest Debbie samen met een collega weer tevoorschijn komen. Maar ongelukkigerwijs pakte het anders uit.

"Toen Debbie in de kist kroop moeten zich daarin nog benzinedampen hebben bevonden", vertelt Hans Klok aan de krant. "We voerden de truc uit, maar opeens begon ze te gillen. Ik trok haar meteen de kist uit en zag vlammen bij haar buik. Die heb ik direct gedoofd."

Ambulancepersoneel behandelde de verwondingen van Debbie. Later in het ziekenhuis bleek echter dat de brandwonden veel erger waren dan in eerste instantie gedacht werd. Ze liep tweedegraads verbrandingen op. Ze is nog steeds onder behandeling voor de wonden, maar zal toch aanstaande vrijdag weer optreden.