AMSTERDAM - Madonna en Guy Ritchie houden hun huwelijk in stand omwille van de kinderen. Dat heeft de vader van Ritchie onthuld. De 76-jarige John Ritchie zegt dat het koppel de huwelijksproblemen wegmoffelt voor zoontje Rocco (5) en dochter Lourdes (9). Toch is hij bang dat het nu zesjarig huwelijk niet voor altijd standhoudt, zegt hij tegen de Britse krant The Mirror.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het koppel wordt geteisterd door geruchten dat het huwelijk op springen staat. In februari meldde de krant al dat vrienden vreesden voor de relatie omdat Madonna haar werk op de eerste plaats stelt. Ze zou meer tijd doorbrengen met Stuart Price, de producent van haar laatste album 'Confessions on a dancefloor', dan met haar echtgenoot.

Gevlucht

Volgens John Ritchie zijn ze naar Los Angeles gevlucht om aan de druk te ontkomen. "Ze voelen zich daar vrijer dan in Londen. Daar komen ze 's avonds allebei thuis om bij de kinderen te zijn. Ze hebben het meer naar hun zin en ze zijn meer een familie dan hier." De Ritchies verblijven meestal in Engeland. Ze hebben huizen in Londen en op het platteland.

De 47-jarige Madonna beviel in 2000 van Rocco. Kort daarna trouwde ze in Schotland met de 37-jarige filmmaker Ritchie. Lourdes kreeg ze in 1996 met fitnessleraar Carlos Leon, die al zijn rechten als vader afstond.

Elton John, een goede vriend van het stel, zou hebben aangeboden de twee te helpen met hun problemen.