AMSTERDAM - Britney Spears is niet meer zo sexy als voorheen. Twee jaar geleden stond de popprinses nog op de eerste plaats in de jaarlijkse lijst van honderd meest sexy vrouwen ter wereld van het Britse mannenblad FHM. Dit jaar komt ze mogelijk helemaal niet meer in de lijst voor.

Britney heeft volgens het blad minstens twintigduizend stemmen nodig om weer in de lijst te worden opgenomen. Vooralsnog staat ze op een niet noemenswaardige positie in de internetverkiezing. Over enkele weken is de uitslag bekend.

Onflatteuze foto's

De hoofdredacteur van de Britse editie van FHM vindt het 'moeilijk te geloven' dat Spears echt uit de lijst is verdwenen. "Een paar jaar geleden konden onze lezers geen genoeg van haar krijgen. Ze waren het er unaniem over eens dat zij supersexy was. Mogelijk hebben de vele onflatteuze foto's die van haar circuleren geleid tot de dramatische daling", zegt hij in de Britse krant The Sun.

Sinds de geboorte van zoon Sean Preston in september vorig jaar is de 24-jarige Britney haar oude, strakke figuurtje kwijt. Maar alleen daaraan kan het niet liggen: de volslanke zangeres Charlotte Church en de zwangere actrice Katie Holmes komen wel in de lijst voor. Een mogelijke reden is dat Britney überhaupt geen moeite meer lijkt te doen om behoorlijk voor de dag te komen. Op foto's is ze vooral te zien in joggingpakken, op teenslippers, zonder make-up en met ongekamd haar.

Nederland

De verkiezing tot meest sexy vrouw vindt sinds 1995 plaats. Hoewel het niet om officiële statistieken gaat, geeft de lijst wel de populariteit van een ster aan. Zo mochten in Nederland Katja Schuurman, Bridget Maasland, Sylvie Meis en Chantal Janzen zich de afgelopen jaren de meest sexy vrouw van Nederland noemen.

De Amerikaanse editie van FHM heeft de lijst al geplaatst. Scarlett Johansson staat daar op één, gevolgd door Angelina Jolie en Jessica Alba.