AMSERDAM - Kiefer Sutherland is nog zeker drie seizoenen te zien in de actieserie 24. Dat meldt Hollywood Reporter. De Amerikaanse acteur speelt de rol van terreurbestrijder Jack Bauer sinds 2001. Naar verluidt krijgt hij voor de voortzetting van zijn rol zo'n veertig miljoen dollar (ruim 33 miljoen euro) betaald.

Sutherland is behalve hoofdrolspeler de uitvoerend producent van de serie.

De 39-jarige acteur ziet de laatste vijf jaar van het programma als 'één van de meeste creatieve ervaringen uit mijn carrière'. De serie wordt nog altijd bejubeld en gezien als innovatief en spannend, omdat het verhaal zich in de werkelijke tijd afspeelt. Iedere aflevering duurt een uur en alle afleveringen achter elkaar vormen een dag.

Sutherland brak in 1987 door met zijn rol in de vampierenfilm The Lost Boys. Met ex-verloofde Julia Roberts was hij te zien in Flatliners. Ook speelde hij in A Few Good Men, met Tom Cruise en Jack Nicholson.

Voor zijn rol in 24 werd Sutherland in 2002 onderscheiden met een Golden Globe. Ook werd hij vier keer genomineerd voor een Emmy. Sutherland is binnenkort naast Michael Douglas en Kim Basinger op het witte doek te zien in de thriller The Sentinel.