HILVERSUM - Talpa stopt met NSE Nieuws. Het programma was een beoogd boegbeeld van de zender van John de Mol, maar haalde nooit de kijkcijfers waarop de Talpa-leiding hoopte. Een woordvoerder van de zender bevestigde woensdag het einde van het programma. Vrijdag is de laatste uitzending te zien.

NSE Nieuws begon in augustus 2005 als NSE, dat stond voor nieuws, sport en entertainment. Voor het programma haalde De Mol onder meer Beau van Erven Dorens binnen bij Talpa. Het voormalig gezicht van RTL Boulevard besprak in NSE met medepresentatoren op het gebied van nieuws, sport en entertainment de actualiteiten van de dag.

Kijkcijfers

De redactie van NSE Nieuws hoorde woensdag van het schrappen van het programma. "We hebben het net gehoord, zegt hoofdredacteur Mark Koster. "Ik weet nog niets over de reden. Het zal te maken hebben met de tegenvallende kijkcijfers."

In een verklaring stelt Talpa inderdaad dat het "te lang duurt om voldoende kijkers voor het programma te interesseren". De zender redeneert dat het te vroeg was om meteen bij de lancering van Talpa met een nieuwsprogramma te komen. De ambitie gaat echter niet verloren om in de toekomst terug te komen met een dagelijks nieuwsprogramma. "Inhoudelijk waren we zeer tevreden over het programma en ook over de inzet van de medewerkers", benadrukt een woordvoerder.

Aanpassen

Talpa deed verschillende pogingen NSE uit het slop te halen. Met het uitzendschema werd geschoven en de formule aangepast. Aanvankelijk hadden Jeroen van Kan, Harmke Pijpers, Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan de eer om met Van Erven Dorens of Jort Kelder het nieuws door te nemen. Later werd geschrapt in het aantal deskundigen. Ook presentatrice Bridget Maasland kon geen redding brengen.

Met een aantal presentatoren heeft Talpa lang lopende contracten. Zij krijgen nieuwe programma's. Zo gaat Van Erven Dorens een programma presenteren dat lijkt op Dit was het nieuws, waarin panels op ludieke wijze het nieuws van de week doornemen. Dat geldt niet voor Harmke Pijpers. Met haar en de redactie wordt op korte termijn gesproken of er nog mogelijkheden voor hen zijn bij Talpa.

Vanaf maandag zal om 19.30 uur, nu het uitzendtijdstip van NSE Nieuws, Entertainment Live worden uitgezonden op Talpa. Daarin bespreekt Evert Santegoeds, hoofdredacteur van het weekblad Privé met presentatrice Anouk Smulders het showbizznieuws.