AMSTERDAM - Zanger Jim Bakkum gaat een Nederlandstalig album uitbrengen. Zijn platenmaatschappij CMM heeft dat woensdag bevestigd. Het is nog niet duidelijk wanneer de cd uitkomt.

Volgende week verschijnt al wel de eerste Nederlandstalige single van Jim. Het nummer 'Dapper en sterk' is de soundtrack van de film 'Asterix en de Vikingen'. Jim spreekt in de Nederlandse versie van deze film de stem in van Hippix, die beter kan zingen dan vechten. 'Asterix en de vikingen' draait vanaf 26 april in de Nederlandse bioscopen. Eerder sprak Jim een stem in voor de animatiefilm 'Garfield'.

De zanger bracht eerder drie Engelstalige albums uit: 'Impressed' (2003), 'Ready' (2004) en 'Dance with me' (2005). Volgens zijn platenmaatschappij wil de 18-jarige artiest nu een album met Nederlandse liedjes uitbrengen 'om een andere kant van zichzelf te laten zien'.

Paul de Leeuw

Ook beviel het zingen van het duet 'Voorbij' met Paul de Leeuw hem zo goed dat hij op het idee van een Nederlandstalig album kwam. Jim en De Leeuw brachten het nummer begin dit jaar ten gehore in het programma van de presentator 'Mooi! Weer de Leeuw'.

Jim werd in 2003 bekend door het tv-programma Idols. Vorig jaar bleek hij ook te kunnen dansen: hij won 'Dancing with the stars'.