HILVERSUM - De Nederlandstalige single 'Watskeburt?!' van de hiphopgroep De Jeugd van Tegenwoordig wordt in Engeland en Duitsland uitgebracht. Het is de eerste keer dat een Nederlands nummer onvertaald uitkomt in Engeland.

In samenwerking met het platenlabel van de rapgroep Magnetron Music/Top Notch wordt 'Watskeburt!?' in Engeland uitgebracht door EMI/Virgin. In Duitsland wordt samengewerkt met het label Superstar.

Reacties

Nadat de Engelse dance-dj Pete Tong het nummer draaide zijn populaire radioshow op de BBC kwamen zoveel reacties binnen, dat werd besloten tot een release in het buitenland. Als het nummer aanslaat in Engeland en Duitsland is het de bedoeling de single nog deze zomer in meer landen uit te brengen.

Uit een persbericht van hun platenmaatschappij wordt duidelijk dat de rappers zelf laconiek zijn over hun buitenlandse avontuur. "Als het een hit wordt, dan is dat master. Zo niet, dan ben ik wel voor gratis naar het buitenland geweest", verklaart Vieze Fur.

Idols

De Amsterdamse rappers Freddie (Vieze Fur), Pepijn (P. Dronq) en Oliçio (Willie Wartaal) leerden elkaar kennen tijdens de voorronden van Idols. Ze slaagden er niet in door de eerste ronde te komen en besloten het met elkaar te proberen.

Onder de hoede van producer Bas Bron (de Neger des Heils) vormen ze De Jeugd Van Tegenwoordig. Met 'Watskeburt?!' stonden ze vorig jaar vijftien weken op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.