AMSTERDAM - Popster Shakira is onderscheiden voor haar mensvriendelijkheid. Ze kreeg de prijs van de organisatie 'Women together' in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York. De zangeres werd beloond voor het oprichten van 'Barefoot', een goed doel dat kinderen uit haar geboorteland Colombia beschermt tegen geweld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De 29-jarige Shakira nam deel aan een paneldiscussie over armoede, vrouwen en mensenrechten. Ook was ze aanwezig bij een modeshow, waarin kleding werd gemaakt door vrouwen uit ontwikkelingslanden.

Ook het Tsjechische supermodel Karolina Kurkova werd onderscheiden. De 21-jarige schone is verbonden aan twee organisaties die strijden voor het welzijn van kinderen die onder de armoedegrens leven. Kurkova opende de modeshow.

Afgevaardigden

'Women together' gaf maandag in totaal prijzen aan tien vrouwen en twee organisaties die zich inzetten voor armoede onder vrouwen. Het publiek reageerde teleurgesteld toen bleek dat de winnaressen Angelina Jolie, de Jordaanse koningin Rania en Hilary Clinton de prijs niet zelf in ontvangst namen, maar afgevaardigden hadden gestuurd.