RIJSWIJK - Frédérique Huydts (19 augustus 1967) kreeg de meeste bekendheid met haar rol als Annette van Thijn in Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice was vanaf het eerste seizoen in de serie te zien en maakte de grote hysterie om Neerlands eerste soap mee.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De best bekeken aflevering van GTST is nog altijd die waarin publiekslieveling Annette het jawoord geeft aan haar grote liefde dokter Simon (Rick Engelkes). Niets blijft Huydts in de serie bespaard; ze heeft een ongelukkig relatie, verliest haar moeder, krijgt een miskraam en sterft uiteindelijk in Birma bij een overval.

Ook in het echte leven zit het Huydts niet mee. Als ze achttien is, pleegt haar schizofrene broer op 21-jarige leeftijd zelfmoord.

"Toen het gebeurde, had ik het gevoel: van nu af aan ga ik voor ons tweeën verder. We hadden een goede band", zei ze erover.

De geboren Haagse volgde de Toneelacademie in Maastricht, waar ze in 1989 afstudeerde. In haar laatste jaar kreeg ze een rol in de tv-serie De Brug. Daarna volgden rollen in onder meer Goede Tijden Slechte Tijden, Diamant, Wij Alexander, In naam der Koningin en Meiden van de Wit. Ook stond ze in het theater in stukken als Mussen en Zwanen en Gek van Liefde.

Darmkanker

In 2004 hoorde ze dat ze dat ze darmkanker had. Twee operaties en chemotherapie volgden. In Villa Felderhof zei ze erover dat ze dacht "in een verkeerde film te zijn beland." Eentje met een goed einde, leek het, want na een periode van herstel maakte Huydts haar comeback op tv.

Ze ging het programma Dream Travel presenteren, waarin zij de reisdromen van deelnemers uit liet komen. Voor het programma reisde ze onder meer naar Mexico, Miami, Barbados, Cuba, Trinidad en Tobago en Sri Lanka.

Daarnaast voltooide Huydts onlangs de opnames voor het Avro-programma Wie is de Mol?. Op verzoek van Huydts gaat de uitzending van deze serie gewoon door.